Divers Alert Network

DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale non-profit medische en research organisatie gewijd aan de veiligheid en gezondheid van duikers. Opgericht in 1983 bestaat DAN Europe om deskundige informatie en advies te geven ten voordele van haar leden en het duikpubliek.

 DAN Europe

 • Geeft spoedeisende medische adviezen en assistentie bij onderwater duikverwondingen en werkt aan het voorkomen van verwondingen en het promoten van duikveiligheid
 • Promoot en ondersteunt onderwater duikresearch en -educatie
 • Streeft ernaar de meest accurate, up-to-date en niet vooringenomen informatie te verstrekken over zaken van algemeen belang voor het duikpubliek

De DAN Europe visie is om de best bekende en vertrouwde organisatie in de hele wereld te zijn op het gebied van duikerveiligheid en noodhulpdiensten, gezondheid, research en educatie door haar leden, instructeurs, sponsors en de sportduikgemeenschap in het algemeen.

DAN Europe heeft bijna 100 000 leden!

Verzekeringen

DAN biedt ook duikongevalverzekeringen aan. De voordelen van deze verzekeringen zijn :

 • 24/7 werelwijde medische assistentie bij duiknoodgevallen
 • Duikspecifieke verzekeringen, geldig in de hele wereld
 • Het organiseren van medisch vervoer en noodrepatriëring
 • Coördinatie van hyperbare medische behandeling
 • Directe betaling van medische en ziekenhuiskosten, overal ter wereld
 • Medische advies en verwijzing naar een medisch specialist
 • Reisassistentie
 • Juridische assistentie
 • Gemakkelijke dekkingsuitbreidingen voor je gezin

Opleidingen

Het verschil tussen een noodgeval en een ramp is de vaardigheid om snel in te grijpen en verdere schade effectief te voorkomen. De DAN Europe Trainingsprogramma's leren je wat je moet doen bij een duikongeval en het geleerde is gericht op het direct ondernemen van alle nodige stappen om verwonddingen te voorkomen of ervoor te zorgen dat ze niet erger worden, door een snelle en effectieve eerste hulp. DAN Eerste Hulp Programma's volgen de nieuwste richtlijnen van de Europese Reanimatie Raad (ERC-European Resuscitation Counsil) en worden internationaal erkend door verschillende overheids instanties, Universiteiten, duikartsen, de European College of Baromedicine (ECB), de European Underwater and Baromedical Society (EUBS) en vele duikorganisaties. Door het volgen van DAN Eerste Hulp Cursussen kun jij het verschil betekenen tussen een noodgeval en een ramp.

Onderzoek

DAN is een van 's werelds toonaangevende leiders op het gebied van medisch en wetenschappelijk duikveiligheidsonderzoek. DAN Europe voert sinds 1994 verschillende onderzoeksprojecten uit op het medisch en fysiologisch gebied van het duiken. De resultaten die door onze onderzoekers behaald zijn, worden door de internationale medische duikgemeenschap vaak als referentie gebruikt.

Partner

Als DAN Professional Partner helpen wij je graag verder indien je vragen hebt over DAN. Je kan bij ons ook terecht voor DAN verzekeringen en DAN Opleidingen.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van DAN Europe

We maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te geven op onze website

Als u doorgaat zonder uw instellingen te wijzigen, gaan we ervan uit dat u er geen problemen mee heeft om alle cookies op de Divevolution-website te ontvangen. Meer weten

Ik ga akkoord