Project Aware

Project AWARE is een non-profit, wereldwijde, organisatie met als doel "De onderwater wereld te beschermen door opleiding, voorlichting en actie." Opgericht in 1995 door PADI (the Professional Association of Diving Instructors) als antwoord op de groeiend ongerustheid bij sommige duikers aangaande de beschadegingen van de koraal riffen.

 

Door toedoen van de mens is het aantal riffen danig verminderd. Niet alleen werd door campagnes de aandacht gevraagd voor de koraal riffen, ook de problemen aangaande de vervuiling van de oceanen en de bescherming van de haaien werden aangekaart.

De laatste jaren zien we dat steeds meer duikers zich hiervoor inzetten en hun steentje bijdragen. De slogan is dan ook 'protecting the ocean planet - one dive at a time'.

Als duikschool willen wij ook ons steentje bijdragen aan dit project. Hier toe worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd. Dit gaat van petities, tot georganiseerde duiken om plaatsen schoon te maken.

PADI heeft samen met Project Aware ook een aantal specialities ontwikkelt aangaande deze problematiek.

Als duiker kan je het project ook steunen, ieder PADI brevet pasje bestaat in 2 versies, namelijk een Standaard pasje en een ProjectAware pasje. Het ProjectAware pasje kost 10 euro en dit bedrag gaat integraal naar de Project Aware foundation om hun huidige activiteiten te steunen. Verder kan je ook meewerken aan de door ons georganiseerde activiteiten.

"Denk eraan de bescherming van de oceanen begint bij jezelf"

 

Lees hier meer over Project Aware.

We maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te geven op onze website

Als u doorgaat zonder uw instellingen te wijzigen, gaan we ervan uit dat u er geen problemen mee heeft om alle cookies op de Divevolution-website te ontvangen. Meer weten

Ik ga akkoord