Duikreizen Maldiven

De kokospalm en de geelvintonijn, symbolen van de Malediven, zeggen veel over deze natie met meer dan duizend eilanden. Gegroepeerd in 26 lage atollen in de Indische Oceaan, zijn minder dan 300 van de eilanden bewoond.

De Malediven is vlak met witte zandstranden en uitstekende riffen met een overvloed aan zeeleven. Duiken gebeurt op een rustig tempo, terwijl de Indiase moessonstroom langs de eilandketens schuift en voedingsstoffen verplaatst. Dit voedende water stroomt langs de wanden omhoog en voedt de sponzen en zachte koralen die aan de rotswanden kleven. In de atol-lagunes stijgen rotstoppen - thila - vanaf de bodem omhoog om het wateroppervlak te doorboren.

In de kanalen zijn er grotten en uitsteeksels versierd met kleurrijke sponzen, ongewervelde dieren en gorgonen om te verkennen. Bij bekende reinigingsstations, bedienen wraps en garnalen de mantaroggen en andere grote mariene soorten.

Met een gastvrije cultuur en enkele van de beste liveaboard-duikboten en luxe resorts ter wereld, zorgt een duikvakantie op de Malediven voor een onvergetelijke ervaring.


Aanbevolen training

Al dat pracht wil je zeker delen met je vrienden en familie, volg zeker de Padi Spec. Digitale Fotografie. Verder kan je je met de Padi Spec. Drift Duiker voorbereiden op het grote aanbod aan stromingsduiken op de Maldiven.


Beste tijd om te gaan

 

Maand Gem. Maximum Temp(C) Gem. Minimum Temp(C) Gem. Aantal uren zon per dag Gem. Zeewater Temp(C)
januari 29 25 8 27
februari 30 26 9 28
maart 31 26 9 28
april 32 27 8 29
mei 31 27 8 29
juni 31 27 7 29
juli 31 26 7 29
augustus 30 26 7 29
september 30 26 7 29
oktober 30 26 7 29
november 29 25 8 29
december 29 25 8 28

 


Wat te zien en wanneer

  Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Haaien                    
Walvis haai                    
Schildpadden                        
Rays                    
Dolfijnen                  

Mogelijkheden

Resorts

<

Liveaboards

We maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te geven op onze website

Als u doorgaat zonder uw instellingen te wijzigen, gaan we ervan uit dat u er geen problemen mee heeft om alle cookies op de Divevolution-website te ontvangen. Meer weten

Ik ga akkoord